تابلو برق کارگاهی
جهت تجهیز کردن، ایمن کردن و دسترسی آسان به برق در کارگاه های ساختمانی، کارگاه های تولیدی، کارخانه ها، صنایع و ****; از تابلوبرق کارگاهی استفاده میشود.
ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی درحال ساخت و یا کارگاه هایی که به طور موقت برای انجام کار برپا میشوند و پس از تکمیل شدن ساختمان جمع آوری میشوند را پروژههای کارگاهی میگویند.
ابزار برقی مورد استفاده در پروژه های کارگاهی، مثل: دستگاه جوش، دریل، سنگ فرز و سایر وسایل برقی مورد استفاده در پروژه های کارگاهی است.
لذا به منظور ایمنی پرسنل شاغل در پروژه های کارگاهی و حفاظت از تجهیزات برقی استفاده از تابلو برق کارگاهی توصیه میشود.
تابلوبرق کارگاهی محفظه ای برای نصب تجهیزات برقی نظیر کلید قطع و وصل، پریزها و وسایل حفاظتی میباشد.
ضخامت ورق تابلو برق کارگاهی از *.* میلیمتر تا *.* میلیمتر قابل تغییر میباشد، رنگ مورد استفاده برای تابلو برق کارگاهی از نوع پودری الکترواستاتیک کوره ای با کد رنگ سفارشی انجام میشود، البته اکثر تابلوهای برق کارگاهی با کد رنگ **** یا **** (زیمنسی) پوشش داده میشوند.
و اینکه تجهیزات مورد استفاده در تابلو برق کارگاهی، متناسب با نیازهای پروژه میتواند تغییر نماید.
تابلو برق موقت کارگاهی، از یک یا چند پریز سه فاز و تک فاز و وسایل قطع و وصل حفاظتی آنها، در صورت لزوم مدار فرمان و وسایل اندازه گیری تشکیل شده اند، که برای توزیع برق سه فاز و تکفاز در تمام کارگاه های ساختمانی ساخته میشوند.
تابلوهای برق کارگاهی برای درون ساختمان یا فضای باز (تابلو برق کارگاهی بارانی) طراحی و ساخته میشوند.
تابلوبرق کارگاهی به منظور ایمنی پرسنل شاغل در پروژه های کارگاهی و حفاظت از تجهیزات برقی باید به سیستم اتصال زمین (ارت) متصل شوند.
درب تابلو برق کارگاهی باید مجهز به قفل باشد تا از دسترسی افراد غیر مسئول به تجهیزات جلوگیری شود.
تابلوهای برق کارگاهی برای استفاده در ولتاژ سه فاز ***V و تکفاز ***V طراحی و ساخته میشوند. لذا این تابلوها جزو تابلوهای برق فشار ضعیف LV میباشند.
برای برخی از تابلوهای برق کارگاهی از کلید محافظ جان سه فاز یا کلید محافظ جان تکفاز جهت حفاظت افراد در برابر برق گرفتگی استفاده میشود.
برای ساخت تابلو برق کارگاهی تاکید میشود که از کلید محافظ جان ترکیبی استفاده شود، زیرا این نوع کلیدها کار حفاظت در برابر اتصال کوتاه و حفاظت در برابر جریان نشتی را به طور همزمان انجام میدهند. در صورتی که برند انتخابی کارفرما این نوع کلید را موجود نداشت میتوان از کلیدهای محافظ جان ساده به عنوان کلید فرعی در تابلو برق کارگاهی استفاده کرد، که این کلیدها کار حفاظت در برابر جریان نشتی را انجام دهند.
استفاده از ولتمتر و آمپرمتر یا مجموع اندازه گیری در پروژه های ساختمانی، برای تابلوهای اصلی کارگاه توصیه میشود. زیرا در برخی موارد استفاده از این لوازم اندازه گیری کاربردی میشود و میتوان میزان جریان مصرفی ساختمان یا ولتاژ موجود را بررسی کرده و در صورت لزوم تصمیمات لازم گرفته شود.
استفاده از چراغ سیگنال روی درب تابلو برق کارگاهی از لزومات ساخت این نوع تابلوها میباشد که با توجه به سه فاز یا تکفاز بودن برق ساختمان تعداد چراغ سیگنال تغییر میکند.
جهت اتصال کابل به تابلوبرق کارگاهی ترجیحا توصیه میشود که از گلند استفاده شود، استفاده از گلند در تابلو برق کارگاهی باعث ایجاد ایمنی بین کابل و اتصالات داخلی تابلوبرق کارگاهی شده و از آسیب دیدگی، اتصالی و ورود گرد و خاک و****; به داخل تابلو جلوگیری کرده و اصطلاحا در